ГоловнаЕкономікаДержава

"Укравтодор" завершив будівництво об'їзної Знам'янки

Роботи тривали сім років.

"Укравтодор" завершив будівництво об'їзної Знам'янки
Фото: facebook.com/Ukravtodor.Gov.Ua

"Укравтодор" завершив будівництво шестикілометрового об'їзду міста Знам'янка в Кіровоградській області.

Відкриття об'єкта нового будівництво відбулося у вівторок, 5 червня, за участю голови "Укравтодору" Славомира Новака і голови Кіровоградської ОДА Сергія Кузьменка.

"Ця дорога - перше за останні роки нове будівництво об'їзду міста, побудоване за кошти з державного бюджету", - заявив з цього приводу Новак.

Він підкреслив, що дорога має велике значення для Знам'янки. "Вулиці міста тепер будуть звільнені від транзитного транспорту, адже весь транзитний потік тепер проходитиме поза межами міста. В результаті в місті покращає екологічна ситуація, зросте безпека руху", - сказав голова "Укравтодору".

За словами Новака, "Укравтодор" планує будувати об'їзні й інших населених пунктів. Уже тривають роботи біля Рені, Полтави, Лубен, сіл Покровська Багачка і Красногорівка (Полтавська область), також розробляють проекти об'їзду Борисполя, Львова, Тернополя, Рівного.

Шестикілометрова об'їзна дорога Знам'янки побудована за 141,2 млн гривень. Роботи тривали із серпня 2011 року до травня 2018 року. Підрядники - ТОВ "Ростдорбуд" і ПрАТ "Комунтранс".

Передбачається, що інтенсивність руху на новій ділянці становитиме понад 8 тисяч автомобілів на добу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram