ГоловнаЕкономікаБізнес

Порошенко виступив за фінансування капремонту ЗПС аеропорту в Дніпрі

"Ми повинні зробити все, щоб Дніпро перетворився на справжній повітряний хаб".

Порошенко виступив за фінансування капремонту ЗПС аеропорту в Дніпрі
Фото: пресс-служба президента

Президент України Петро Порошенко в четвер, 17 травня, заявив про необхідність перетворення Дніпра на великий повітряний хаб.

Про це він повідомив протягом робочого візиту в обласний центр, передають Українські Новини.

"Щодо аеропорту... Я недавно зустрічався з мером міста Борисом Філатовим, з головою ОДА паном Резніченком і схвалив та підтримав ініціативу, до якої активно долучилися наші народні депутати", - сказав він, відповідаючи на запитання журналістів про перспективи державного фінансування відповідного будівництва.

За словами глави держави, влада має намір зробити все можливе для того, щоб місто мало такі самі транспортні можливості у сфері авіаперевезень, як інші мільйонники України. При цьому він акцентував увагу на необхідності місцевого і державного бюджетного фінансування ремонту наявної злітно-посадкової смуги (ЗПС).

"Ми повинні зробити все можливе для того, щоб прийшов новий інвестор; для того, щоб було побудовано будівлю аеропорту; для того, щоб Дніпро перетворився на справжній повітряний хаб; для того, щоб кошти і місцевого, і державного бюджету були спрямовані на капітальний ремонт злітної смуги", - підкреслив Порошенко.

Експерти відзначають, що заява президента України відрізняється від раніше озвученої думки міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, який відвідав Дніпро на початку тижня. Тоді чиновник розповів про те, що уряд не збирається ремонтувати наявну смугу. "Мова йде не про ремонт старої злітної смуги, а про будівництво нової", - підкреслив міністр. При цьому з промови міністра можна було зробити висновок про те, що і локація самого аеропорту Дніпра може бути змінена, що було негативно оцінено більшістю галузевих аналітиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram