ГоловнаЕкономікаБізнес

Аеропорт "Київ" закриється на реконструкцію щонайшвидше 2020 року

Основні рейси перенаправлять у "Бориспіль".

Аеропорт "Київ" закриється на реконструкцію щонайшвидше 2020 року
Фото: Макс Левин

Реконструкція злітно-посадкової смуги в міжнародному аеропорту "Київ" ім. І. Сікорського може початися тільки через два-три роки і коштуватиме близько 84 млн євро. Про це повідомив голова ради директорів міжнародного аеропорту "Київ" Денис Костржевський, передає УНІАН.

"Ми не збираємося закривати злітно-посадкову смугу цього року. Ми говоримо про це зараз, оскільки хочемо дати сигнал владі, що капітальний ремонт неминучий. Починати ремонт треба десь через два-три роки, оскільки через кілька років смуга буде зношена", - сказав він.

За словами Костржевського, проект реконструкції злітно-посадкової смуги аеропорту "Київ" вже розробила компанія "Майстер-Авіа". Проект передбачає подовження смуги на 600 м, що дозволить приймати великі повітряні судна типу Airbus А321 і Boeing 737-900. Для цього аеропорту доведеться вирішити юридичні питання з відведенням землі, а також технічні труднощі з нахилами в межах траси.

Костржевський зазначив, що фінансування реконструкції можливе і коштом міського бюджету, і за рахунок державно-приватного партнерства - відповідні пропозиції аеропорт вже направив у Київміськадміністрацію.

Реконструкція триватиме близько року, і на час ремонту аеропорт не зможе приймати рейси. Основна частина рейсів буде перенаправлена в аеропорт "Бориспіль".

Нагадаємо, "Київ" приймає головно лоукост-авіакомпанії, за підсумками 2017 року він збільшив пасажиропотік на 64% - до 1,85 млн осіб. Аеропорт "Київ" ім. І. Сікорського є одним з найстаріших аеропортів України і працює з 1924 року. 2012 року була завершена реконструкція аеропорту і будівництво відразу декількох нових терміналів, включаючи центральний термінал А і віп-термінал для бізнес-авіації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram