ГоловнаЕкономікаДержава

"Укрнафта" пробурить дві нові свердловини

Нові об'єкти розташовані в Сумській і Львівській областях.

"Укрнафта" пробурить дві нові свердловини
Архивное фото
Фото: vlada.io

ПАТ "Укрнафта" має намір пробурити дві свердловини в Сумській і Львівській областях. Таке рішення затвердив інвестиційний комітет, повідомляє прес-служба компанії.

За даними прес-служби, в січні-березні 2018 року компанія здійснила низку кроків щодо збільшення продуктивності наявних свердловин.

"Вісім свердловин переведено на електроцентробіжні насоси (ЕЦН), у результаті чого середньодобовий дебіт нафти і конденсату на цих об'єктах збільшився на 70,4% - до 42,6 тонн. Загалом на кінець березня ЕЦН працювали більш ніж на 300 свердловинах компанії", - відзначають у прес-службі.

З початку року "Укрнафта" завершила капітальні ремонти (КРС) на 28 свердловинах і провела 14 інтенсифікацій видобутку.

"Серед основних робіт, проведених на об'єктах, - перехід на інші продуктивні горизонти, ліквідація аварій насосно-компресорної труби і свердловинного обладнання, ліквідація негерметичності експлуатаційної колони, приєднання продуктивних горизонтів і додаткова перфорація діючих. Завдяки КРС на 31 березня додатково видобуто 1,082 тис. тонн нафти і конденсату і 1,935 млн куб. м газу. Операції з інтенсифікації дали додаткові 1,92 тис. тонн нафти з конденсатом і 181 тис. куб. м газу", - уточнюють у прес-службі.

Нагадаємо, ПАТ "Укрнафта" в січні-березні 2018 року скоротило видобуток нафти і газоконденсату на 3,6% (на 13 тис. тонн) порівняно з аналогічним періодом 2017 року - до 353 тис. тонн. При цьому видобуток газу зменшився на 16,6% (на 51 млн куб. м), до 262 млн куб. м, а виробництво зрідженого газу - на 16,2% (на 5,6 тис. тонн), до 29 тис. тонн.

"Укрнафта" є найбільшою нафтовидобувною компанією країни. НАК "Нафтогаз України" належить 50% + 1 акція "Укрнафти", групі компаній, пов'язаних з колишніми акціонерами ПриватБанку, – приблизно 42% акцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram