ГоловнаЕкономікаДержава

Суд у Гаазі розпочне слухання у справі "Нафтогазу" проти Росії 14-20 травня

Рішення щодо справи очікується не раніше 2019 року.

Суд у Гаазі розпочне слухання у справі "Нафтогазу" проти Росії 14-20 травня
Фото: naftogaz.com

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" чекає на слухання в Третейському суді в Гаазі за позовом НАК і 6 її дочірніх компаній проти Росії щодо відшкодування збитків, завданих незаконним захопленням Росією активів групи в Криму, наступного тижня (14-20 травня).

Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

Під час цих слухань суд визначить, чи має "Нафтогаз" підстави судитися щодо російсько-української двосторонньої угоди про взаємний захист інвестицій  та чи порушила Росія свої зобов'язання.

Зазначається, що рішення по юрисдикції і по суті юристи очікують у 1-му кварталі 2019 року. Якщо це рішення буде на користь "Нафтогазу", суд перейде до визначення суми відшкодування збитків, завданих групі. Потім почнеться етап оцінювання збитків, а за ним - остаточне рішення.

"Радіємо за колег по нещастю, які вже отримали рішення, і працюємо над своїм процесом. Тим часом перелік закордонного майна Росії поступово перетворюється на бестселер", - резюмують у компанії.

Нагадаємо, Третейський Суд у Гаазі зобов'язав Росію виплатити 159 млн доларів компенсації колишньому голові правління Приватбанку Олександрові Дубілету і ще 18 українським компаніям за втрачені активи в анексованому Росією Криму.

Як повідомляли Українські Новини, у жовтні 2016 року "Нафтогаз" і 6 її дочірніх компаній - "Чорноморнафтогаз", "Укртрансгаз", "Лікво", "Укргазвидобування", "Укртранснафта" і "Газ України" - ініціювали арбітражне провадження проти Росії з вимогою відшкодувати збитки, завдані незаконним захопленням нею активів групи в Криму.

Збитки групи "Нафтогаз" внаслідок окупації Криму оцінюються на суму близько 5 млрд доларів (без відсотків).    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram