ГоловнаЕкономікаБізнес

МВФ не включив Україну до переліку бідних країн

Низькі доходи в фонді пов'язали з війною.

МВФ не включив Україну до переліку бідних країн
Фото: EPA/UPG

Міжнародний валютний фонд не вважає Україну країною, що розвивається з низьким доходом і пов'язує падіння доходів у країні з військовим конфліктом.

Про це йдеться в дослідженні МВФ про макроекономічну ситуацію в низькодохідних країнах, що розвиваються, опублікованому Фондом, повідомляє УНІАН.

У МВФ відзначили, що в 2014 році рівень доходів в Україні в перерахунку на одного громадянина був на 14% нижчим рівня, до якого країни включаються в групу низькодохідних (2 330 доларів річного доходу).

Однак Україна не була включена в групу низькодохідних країн у зв'язку з тим, що основною причиною зниження доходів став військовий конфлікт.

"Падіння рівня доходів в Україні в основному відображає вплив військового конфлікту", - наголосили у Фонді.

При цьому Україна не була включена в групу низькодохідних країн і в 2018 році, оскільки структура її економіки є типовою для країн з ринковою економікою.

"Рівень бідності в Україні, структура зайнятості, тривалість життя і рівень освіти є типовими для EME (emerging market economies, країни з ринковою економікою)", - повідомили в МВФ.

За даними Держстату, середня номінальна заробітна плата штатного працівника в Україні в січні 2018 року  порівняно з січнем 2017 року збільшилася на 28,4% і становила 7711 гривень.

Країни з ринковою економікою (EME) - це країни з річним доходом менш як 4035 доларів в перерахунку на одного громадянина (методологія Всесвітнього банку), які перебувають в процесі переходу від традиційної аграрної економіки, що базується на експорті сировини, до сучасної високопродуктивної економіки. Такі країни, як правило, мають намір забезпечити індустріалізацію і перейти до вільного ринку або змішаної економіки з превалюванням ринкового регулювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram