ГоловнаЕкономікаБізнес
Спецтема

Україна визнає майнінг окремим видом економічної діяльності

Нормативний акт доручено готувати чотирьом міністерствам, включно з Міненерго.

Україна визнає майнінг окремим видом економічної діяльності

Україна збирається визнати майнінг окремим видом економічної діяльності.

Про це повідомив перший віце-прем'єр, міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

"Щойно урядовий комітет підтримав рішення доповнити Класифікатор видів економічної діяльності (КВЕД) пунктом про майнінг", - написав він у фейсбуці.

Голова комітету Верховної Ради з питань інформатизації та зв'язку Олександр Данченко повідомив, що майнінг увійде в клас 63.11 - обробка даних, розміщення інформації на веб-вузлах і пов'язана з ними діяльність.

"Майнінг - генерація та валідація записів у розподілених реєстрах, забезпечення їх цілісності, незмінності і узгодженості шляхом проведення обчислювальних операцій", - так буде описано цей вид діяльності у КВЕД.

Також повідомляють, що Мінекономіки, Мінфіну, Мін'юсту, Міненерго, Агентству електронного уряду доручено розробити проект нормативного акта про внесення змін у КВЕД і напрацювати концепцію створення сприятливих умов для майнінгу в Україні.

Нагадаємо, 11 січня Національний координаційний центр кібербезпеки при РНБО України провів засідання, присвячене ринку криптовалют. На ньому було прийнято рішення, що держава більше не може дозволити неконтрольований обіг криптовалют на території України.

На засіданні було прийнято рішення про створення робочої групи з представників НБУ, Мінфіну, НКЦПФР, СБУ, Нацполіції, Держфінмоніторингу, ДФС, Держспецзв'язку. Вона повинна напрацювати нормативно-правові пропозиції для врегулювання питання криптовалют; визначити регулюючий орган; порядок моніторингу транзакцій і ідентифікації операцій; порядок оподаткування доходу від операцій з криптовалютами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram