ГоловнаЕкономікаДержава

Україна стане енергонезалежною через залучення світових інвесторів у газовидобуток, - Кононенко

Кабінет міністрів планує передати 90% прав і обов'язків ТОВ «Надра Юзівська» компанії Yuzgas B.V.

Україна стане енергонезалежною через залучення світових інвесторів у газовидобуток, - Кононенко
Фото: Александр Ратушняк

Всесвітньо відома нафтогазовидобувна компанія Nafta готова інвестувати у видобуток газу в Україні на території Юзівського родовища за Угодою про розподіл продукції, яка є найкращим інструментом залучення інвесторів.

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна»заявив народний депутат України від фракції «Блок Петра Порошенка» Ігор Кононенко, коментуючи повідомлення про те, що Кабінет міністрів планує передати 90% прав і обов'язків ТОВ «Надра Юзівська» компанії Yuzgas B.V.

«З питання щодо «Надра Юзівська», там є ключовий інвестор - відома чесько-словацька компанія Nafta, яка вже має і розробляє одне газове родовище в Україні. Вони планують і хочуть розробляти Юзівське родовище. Я це питання політично підтримую і вважаю, що механізм угод про розподіл продукції - це самий і найшвидший інструмент залучення іноземних інвестицій в Україну», - заявив Ігор Кононенко.

На думку народного депутата, інструмент угод про розподіл продукції цікавий інвесторам, оскільки в ньому гарантії незмінності законодавства в майбутньому, і незважаючи на зміни в законодавстві угода залишається  чинною на момент її підписання.

«Також інвестор підписується під тим, що гарантовану частину продукції в натуральному вигляді він віддає державі Україна або еквівалент за ринковою ціною, якщо є така домовленість. Тому я переконаний, Угоди про розподіл продукції - це найшвидший шлях здобуття Україною енергетичної незалежності та розвитку країни за рахунок власного видобутку газу та нафти », - зазначив Ігор Кононенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram