ГоловнаЕкономікаДержава

Мінагрополітики заручилося підтримкою Світового банку, - Мартинюк

Результатом зустрічі стала деталізація напрямків і проектів.

Мінагрополітики заручилося підтримкою Світового банку, - Мартинюк
Фото: Макс Требухов

Перший заступник міністра аграрної політики і продовольства України Максим Мартинюк провів переговори з представниками Світового банку. Під час зустрічі обговорювали проблеми аграрного сектору України і можливості поліпшення інвестиційного клімату, повідомляє прес-служба Мінагро.

«Інвестиційний клімат в аграрній галузі є похідною від національного, проте має і свої специфічні складові, з частиною яких ми можемо працювати над удосконаленням. Експертиза і підтримка Світового банку допоможе зробити цей аналіз якіснішим і врахувати в ньому досвід інших країн», - підкреслив Максим Мартинюк.

Результатом зустрічі стала деталізація напрямків і проектів, які зможуть позитивно впливати на інвестиційну привабливість галузі, збільшать бізнес-активність шляхом зниження інвестиційних ризиків.

За словами першого заступника міністра, потенціал галузі реалізовано не повністю і під час створення відповідних умов його можна розблокувати, збільшивши частку аграрного сектору в національній економіці.

Зокрема, сторони деталізували напрямки і проекти, які сприятимуть збільшенню інвестпривабливості і пожвавленню бізнес-активності в галузі шляхом зниження інвестиційних ризиків. Йдеться і про оптимізацію регуляторних норм, і розвиток наявної інфраструктури ринку, і про реалізацію прикладних проектів у частині забезпечення ресурсами та інформування представників сільського господарства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram