ГоловнаЕкономікаБізнес

Польський топ-менеджер "Укртрансгазу" взявся за обов'язки

З ним підписано річний контракт.

Польський топ-менеджер "Укртрансгазу" взявся за обов'язки
Фото: utg.ua

Польський топ-менеджер Павел Юзеф Станчак почав виконувати обов'язки віце-президента оператора газотранспортної системи "Укртрансгазу", повідомила в середу прес-служба компанії.

Його обрано членом правління, віце-президентом "Укртрансгазу" терміном на один рік відповідно до рішення акціонера від 6 листопада 2017 року. Через три місяці з ним був підписаний контракт, і з минулого тижня він узявся до виконання обов'язків.

У зоні відповідальності Станчака перебуває формування та реалізація довгострокових і короткострокових планів розвитку "Укртрансгазу", представлення компанії у відносинах з органами державної влади та іншими урядовими структурами. Він також відповідає за формування і реалізацію єдиної виробничо-технологічної, фінансово-економічної, правової, інвестиційної, науково-технічної, соціальної, кадрової, інформаційно-презентаційної, антикорупційної політики компанії.

Крім того, на нього покладено обов'язки з розвитку міжнародних відносин, інтеграції "Укртрансгазу" в європейський енергетичний простір, пошуку міжнародних партнерів, координації підготовки проектів зовнішньоекономічних угод транзиту і зберігання природного газу, організації та контролю за їх виконанням, оформлення відповідних ліцензій та інші функціональні обов'язки.

До складу правління "Укртрансгазу" тепер входять Мирослав Химко, Павел Станчак, Сергій Алексєєнко, Тетяна Федорова, Андрій Хоменко і Кан Хюнчан.

Нагадаємо, що призначення Станчака супроводжувалося скандалом. "Нафтогаз" ще в серпні 2017 року затвердив Станчака президентом УТГ, але СБУ не оформила йому дозвільних документів, необхідних для початку виконання обов'язків на цій посаді.

У листопаді "Нафтогаз України" перевів Станчака на посаду віце-президента "Укртрансгазу".

Раніше Станчак працював технічним директором - членом правління PGNiG Technologie S.A. До цього, у 2003-2004 рр., він у PGNiG відповідав за відокремлення функції оператора газотранспортної системи і утворення незалежної оператора ГТС Польщі Gaz-System S.A. Після чого працював на посаді технічного директора - члена правління цієї нової компанії до 2008 року, де відповідав за розробку і виконання інвестиційних планів, поточну технічну підтримку газотранспортної системи, координацію процесів отримання дозволів і ліцензій з відповідними державними регуляторами та органами.

"Укртрансгаз", 100% якого належить НАК "Нафтогаз України", експлуатує систему магістральних газопроводів і 12 підземних сховищ газу країни загальною ємністю 31 млрд куб. м.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram