ГоловнаЕкономікаФінанси

Торгові місця на Бессарабському ринку в Києві здаватимуть через Prozorro

Переможець торгів отримає можливість укласти договір оренди на три місяці.

Торгові місця на Бессарабському ринку в Києві здаватимуть через Prozorro
Фото: Макс Требухов

Київський "Бессарабський ринок" з 19 лютого 2018 року запроваджує процедуру здачі в оренду торгових місць через електронні аукціони Prozorro.Sale і Е-Тендер.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Переможець торгів, проведених за допомогою Prozorro.Sale і електронного майданчика Е-Тендер, отримає можливість укладення договору оренди на три місяці. КП "Бессарабський ринок" стало першим в Україні, хто наважився на такий крок. Новий підхід знизить корупційні ризики, допоможе місцевим виробникам реалізовувати продукцію без пошуку додаткових посередників", - йдеться в повідомленні комунального підприємства.

У прес-службі Бессарабського ринку також зазначили, що готуються до реставрації будівлі ринку. У 2017 році підприємство розрахувалося з боргами в розмірі близько 3 млн грн, що дозволило перейти до вказаних робіт.

"Ми почали відпрацьовувати пропозиції реставраційних робіт на ринку, але це питання потребує докладного аналізу, оскільки будівля Бессарабського ринку є архітектурною пам'яткою міста", - зазначив директор КП Микола Ковальчук.

За його словами, заборгованість перед містом, на яку припадало близько 2 млн грн, підприємство виплачувало майже три роки.

КП "Бессарабський ринок" створено 1992 року. Належить до сфери Головного управління торгівлі та побуту Київміськдержадміністрації. Здає в оренду торгові площі на Бессарабському ринку, загальна площа яких становить 896 кв. м. Статутний капітал КП становить 1,9 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram