ГоловнаЕкономікаБізнес

Енергетичне співтовариство вимагає від України створити аварійні запаси нафти

Спеціальний закон не був підготовлений до 2016 року, як спочатку передбачалося.

Енергетичне співтовариство вимагає від України створити аварійні запаси нафти
Фото: best-wallpaper.net

Український уряд до кінця 2017 року зобов'язаний розробити закон про надзвичайний нафтовий запас і відповідне вторинне законодавство.

Така вимога міститься в щорічному звіті про стан виконання Україною зобов'язань в Енергетичному Співтоваристві (Annual Implementation Report 2017), передає Інтерфакс-Україна.

"Україна не має законодавчої бази для створення аварійних запасів нафти, як того вимагає Директива 2009/119/ЄC", - зазначають автори звіту, який презентував 8 листопада у Верховній Раді на засіданні комітету з ПЕК директор ЕС ЄС Янез Копач.

У звіті вказується, що ці законодавчі та підзаконні акти український уряд планував розробити і затвердити до кінця 2016 року у співпраці з Секретаріатом.

"Спеціальний закон про терміновий запас нафти, який буде регламентувати всі відповідні умови для створення, зберігання та обслуговування запасів для надзвичайних ситуацій, не був підготовлений до 2016 року, як спочатку передбачалося", - з жалем констатують автори звіту.

Пріоритетом України є "затвердження парламентом і президентом України Закону про надзвичайні нафтові запаси згідно з Директивою 2009/119/ЄC до другого кварталу 2018 року", - вважають в Енергетичному співтоваристві ЄС.

Нагадаємо, у вересні Енергетичне співтовариство закликало Україну не забороняти приватизацію ГТС

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram