ГоловнаЕкономікаБізнес

Ложкін порадив бізнесу заздалегідь готуватися до приходу інвесторів

"Від руху бізнесу і держави назустріч одне одному ми отримаємо позитивний синергетичний ефект".

В Україні відбуваються позитивні зміни, коли бізнес і держава більше не є ворогами, проте бізнес досі мало готовий до приходу інвесторів. Про це під час форуму «Диригенти змін» заявив бізнесмен і інвестор Борис Ложкін.

«Головна і найважливіше зміна, що відбувається в Україні сьогодні - зміна мислення. Держава і бізнес перестають сприймати одне одного як ворогів. Бізнес - це основа, на якій будується економіка держави, а не живильне середовище для особистого збагачення чиновників. І держава повинна максимально сприяти розвитку підприємництва», - зазначив Борис Ложкін.

Він закликав український бізнес зайняти активнішу позицію і домагатися співпраці від держави. Асоціації і ради можуть стати ефективними лобістськими інструментами, за допомогою яких можна поліпшити бізнес-клімат у країні.

«Від руху бізнесу і держави назустріч одне одному ми отримаємо позитивний синергетичний ефект, який простимулює зростання економіки», - переконаний Борис Ложкін.

Водночас бізнесмен зазначає, що для залучення інвестицій потрібні зусилля не тільки держави, а й бізнесу.

«На жаль, український бізнес - часто навіть порівняно великий - рідко виявляється підготовленим до приходу інвестора. Компанії погано структуровані, працюють без адекватної фінансової звітності, не пристосовані до міжнародних стандартів аудиту», - констатував Борис Ложкін.

Бізнесмен розповів, що разом з партнером по інвестиційному бізнесу Андрієм Пивоварський півроку вивчав інвестиційні проекти. «За цей час ми подивилися близько сотні компаній, з них лише три були як слід підготовлені до глибоких переговорів. Решта вважають, що поки інвестор не з'явився на обрії, наводити в компанії лад необов'язково. Але без цього він навряд чи прийде», - попередив бізнесмен.

Раніше повідомляли, що Борис Ложкін і Андрій Пивоварський створили інвестиційну компанію, яка планує займатися інвестиціями в Україні і Європі, залучаючи вітчизняний і іноземний капітал.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram