ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укроборонпром" звільнив директора Львівського авіаремонтного заводу

Підприємство спеціалізується на ремонті МіГів.

"Укроборонпром" звільнив директора Львівського авіаремонтного заводу
Фото: mil.gov.ua

Концерн "Укроборонпром" звільнив директора держпідприємства "Львівський державний авіаційно-ремонтний завод" Олександра Кравчука. Підприємство займається ремонтом літаків МіГ-21, МіГ-23, МіГ-27 і МіГ-29.

На сайті "Укроборонпрому" повідомляють, що перевірка фінансово-господарської діяльності авіаремонтного заводу за 2016-2017 роки виявила факти розтрати коштів під час держзакупівель. Ці матеріали направлені в правоохоронні органи, а керівника підприємства притягнуто до дисциплінарної відповідальності і звільнили.

Концерн стверджує, що топ-менеджер навмисне і демонстративно відмовлявся виконувати накази і розпорядження в сфері закупівель, тому було прийнято рішення розірвати з ним контракт.

Підприємство ЛДАРЗ утворилося в 1939 році на базі колишніх ангарів однієї з ремонтних баз польських військово-повітряних сил. У 1953 році авіабаза отримала статус авіаційно-ремонтного заводу, тоді ж він почав спеціалізуватися на ремонті літаків МіГ. У 1992 році завод отримав нинішню назву і статус державного підприємства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram