ГоловнаЕкономікаБізнес

Fitch підтвердив рейтинг України на рівні "B-"

В країні слабка зовнішня ліквідність, високий держборг і загальні структурні недоліки.

Fitch підтвердив рейтинг України на рівні "B-"
Фото: sostav.ru

Рейтингове агентство Fitch Ratings у п'ятницю, 27 жовтня, підтвердило рейтинг України на рівні "B-". Прогноз - стабільний, тобто підвищення або зниження найближчим часом не буде.

Рейтинг рівня 'B' свідчить про те, що ризик дефолту існує, але у емітента є певний запас міцності. Фінансові зобов'язання у цей час він виконує. Можливості для подальших виплат можуть знизитися у випадку погіршення економічної ситуації.

Агентство пояснює, що рейтинги України, як і раніше, відображають слабку зовнішню ліквідність, високе державне боргове навантаження і структурні недоліки у вигляді слабкого банківського сектора, інституційних обмежень та геополітичного та політичного ризиків.

Більшість економічних показників України не відповідають рівню "B". Зокрема не вистачає золотовалютних резервів, надто повільні темпи економічного зростання, дуже швидка інфляція тощо.

Fitch також нагадує, що в Україні через півтора року - вибори президента, через два роки - вибори Верховної Ради. Це підвищує політичні ризики для проведення реформ.

Нагадаємо, що Standard & poor's утримує рейтинг України на рівні "B-", а Moody's нещодавно підвищив його до "Caa2".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram