ГоловнаЕкономікаБізнес

ДТЕК почав купувати вугілля газової групи в США

Переведення антрацитових енергоблоків на марку Г призвело до того, що її тепер не вистачає.

ДТЕК почав купувати вугілля газової групи в США
Фото: port-yuzhny.com.ua

Холдинг ДТЕК почав купувати вугілля газової групи в Сполучених Штатах Америки. Перший балкер з 75 тис. тонн очікують цього тижня, вугілля призначене для Ладижинської і Запорізької ТЕС.

Про це повідомила прес-служба "ДТЕК Енерго".

Раніше в Україні був дефіцит тільки антрациту, який видобувають на непідконтрольних територіях Донбасу. Але переведення енергоблоків на газову групу вугілля призвело до того, що почало не вистачати і його.

У вересні теплоелектростанції ДТЕК виробили майже 90% електроенергії з українського газового вугілля, тоді як у вересні минулого року частка виробництва електроенергії на ТЕС компанії з газового вугілля становила 68%. На українському паливі з вересня працює Зміївська ТЕС, а з листопада працюватимуть два блоки Придніпровської ТЕС.

Компанія наголошує, що поточний рівень видобутку марки Г у країні не може покрити підвищені потреби ТЕС у паливі, незважаючи на зростання виробництва на шахтах ДТЕК за підсумком 9 місяців на 10,5% - до 16,9 млн тонн.

"Рішення почати імпорт марки Г з США було прийнято з урахуванням державної політики щодо диверсифікації джерел дефіцитного палива. Американські постачальники працюють ефективно та надійно. Тому ми почали працювати з американським ресурсом. При цьому для ДТЕК пріоритетом залишається розвиток власного видобутку. Імпорт - тимчасове рішення", - заявив комерційний директор "ДТЕК Енерго" Віталій Бутенко.

Компанія повідомляє також, що в опалювальному сезоні 2016-2017 років імпортувала вугілля марки Г з Польщі. Було закуплено 137 тисяч тонн. Зараз купують у США 150 тисяч тонн.

Нагадаємо, державна "Центренерго" купує в США вугілля-антрацит. ДТЕК імпортує його з ПАР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram