ГоловнаЕкономікаДержава

Реєстр нерухомості до кінця року переведуть на технологію блокчейн

Його планують синхронізувати із земкадастром.

Реєстр нерухомості до кінця року переведуть на технологію блокчейн
Фото: operkor.wordpress.com

Державний реєстр речових прав на нерухоме майно має намір упровадити в технологію блокчейн (blockchain) до 2018 року.

Про це повідомив голова Державного агентства з питань електронного урядування Олександр Риженко, пише "Інтерфакс-Україна".

"До кінця цього року технологія блокчейн також буде використовуватися в Реєстрі майнових прав", - сказав він під час презентації оновленого Держземкадастру у вівторок.

Риженко зазначив, що технологія блокчейн поєднує і високу безпеку даних, і можливість громадського контролю, оскільки забезпечує надійну синхронізацію даних і захищає їх від підміни в результаті зовнішнього втручання.

Своєю чергою виконавчий директор Transparency International Ukraine Ярослав Юрчишин повідомив, що до кінця цього року Державний реєстр речових прав на нерухоме майно буде синхронізований з Державним земельним кадастром, який уже перейшов на технологію блокчейн.

"Другий етап розвитку Держземкадастру передбачає синхронізацію з реєстром прав на нерухоме майно Мін'юсту. У результаті цього етапу можна буде бачити не тільки витяги, а всі контракти, які укладені щодо кожної земельної ділянки: запити, зміни - і фактично в режимі реального часу", - зазначив він, додавши, що відповідні роботи вже ведуться і, як очікується, будуть завершені до кінця року.

Нагадаємо, що на початку вересня технологію блокчейн впровадили в систему електронних торгів арештованого майна OpenMarket. На початку жовтня блокчейн впровадили в Державному земельному кадастрі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram