ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна чекає на три судна з вугіллям у найближчі дні

"З 8-го по 12-те в нас пік поставки енергетичного вугілля марки А".

Україна чекає на три судна з вугіллям у найближчі дні
Фото: порт "Южный"

У найближчі кілька днів у порт "Южний" повинні прийти три судна з імпортним вугіллям.

Про це на засіданні уряду України повідомив віце-прем'єр Володимир Кістіон.

"З 8-го по 12-те в нас пік поставки енергетичного вугілля марки А. Приходять три кораблі в порт "Южний". Адміністрація морських портів і Міністерство інфраструктури готові до такої поставки, і вся логістика відпрацьована", - сказав він, виступаючи зі звітом про готовність країни до опалювального сезону.

За даними Кістіона, зараз на складах теплової генерації України накопичено 1,9 млн тонн вугілля, що порівняно з аналогічним періодом минулого року більше в два рази.

Своєю чергою міністр енергетики Ігор Насалик повідомив членів Кабміну, що цього року споживання антрациту в Україні скоротилося на 3,5 млн тонн, в 2018-му - очікується скорочення ще на 3 млн тонн. Але при цьому почав виникати дефіцит вугілля газової групи. "Ми відчуваємо брак газової групи вугілля, що видобувається в Україні. За останні чотири роки в розвиток шахт інвестовано нуль гривень нуль копійок", - заявив Насалик.

Нагадаємо, з весни 2017 року в порту "Южний" розвантажили три судна з антрацитом з ПАР, яке закупив ДТЕК для Придніпровської та Криворізької ТЕС.

Окрім того, в середині серпня зі США в Україну вирушив перший балкер з вугіллям для державної Трипільської ТЕС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram