ГоловнаЕкономікаБізнес

Nemiroff. Ім'я, що прославило країну, або Історія української горілки: від приватних винокурень до світового визнання Новости компаний

Nemiroff. Ім'я, що прославило країну, або Історія української горілки: від приватних винокурень до світового визнання

Здавна Україна вважалася батьківщиною міцних напоїв. Тут століттями формувалися традиції створення правильного алкоголю - української горілки, а її історія тісно переплетена з розвитком деяких міст і навіть регіонів нашої країни. Одне з найвідоміших місць, де традиційно виготовляються якісні і відомі у всьому світі алкогольні напої - невелике місто на Вінниччині - Немирів. Його ім'я зараз знають практично у будь-якому куточку світу, а сформувало цю популярність місцеве виробництво справжньої української горілки Nemiroff.

Крафтова душа

Місце народження Nemiroff більше нагадує спа-курорт, ніж виробництво. Недарма саму місцевість називають "краєм тисячі озер". Найчистіша вода ідеально підходить для створення м'якого природного смаку Nemiroff, а місцевий чорнозем - для росту злакових і отримання високоякісного врожаю пшениці. Надсучасне виробництво абсолютно екологічне і покликане зберегти природу в первозданному вигляді.

Додамо сюди авторські унікальні рецепти, розроблені для Nemiroff, і вийде те, що в сучасній барній культурі називають крафтовим напоєм.

Неспинний дух

Статус бренду Nemiroff отримав лише 25 років тому, в 1992 році. Тоді в Україні з'явилося одне з перших підприємств з іноземними інвестиціями з виробництва горілки. А трохи пізніше - інноваційний завод, збудований за світовими стандартами, і який забезпечує максимальну якість алкогольної продукції. Саме відтоді починається підйом Nemiroff. Але сама історія - куди давніша.

Історія горілки, давніша від історії Америки

Перша письмова згадка про немирівську горілку датується ще 1752 роком. З 1872 року до початку ХХ століття виготовленням і продажем спиртних напоїв у Немирові керувала княгиня Марія Щербатова (народжена як Строганова). Їй вдалося розвинути виробництво до таких масштабів, що щодня Немирівський винокурний завод виробляв 5 тис. півлітрових пляшок. Місцева горілка стала спочатку конкурентним, а потім і експортним товаром. Вона поставлялася далеко за межі Російської імперії. Досягти такого успіху вдалося завдяки відмінній якості спирту. У той час як на державні горілчані заводи поставлявся дешевий спирт з картопляної сировини, завод в Немирові продовжував традиційне виробництво спирту найвищої якості. Цей хід виявився правильним, про що говорить історія успіху місцевої продукції. На всіляких виставках і ярмарках продукція з Немирова незмінно отримувала найвищі оцінки і нагороди.

Принципи управління і налагоджена робота підприємства продовжили нести славу лікеро-горілчаного заводу в Немирові навіть у радянські часи. Цінителі, які знаються на якості продукції, намагалися вибирати горілку Немирівського заводу.

Чим Nemiroff підкорив світ

У 1992 році завод отримав друге дихання під брендом Nemiroff. Напрацьовані поколіннями рецепти заграли по-новому, запущені на надсучасних німецьких виробничих лініях Kronos.

У 1998 вперше в світі на ринок виходить авторська горілка з унікальною рецептурою Nemiroff "Українська медова з перцем", яку було прийнято возити з собою за кордон як національний сувенір.

Незабаром Nemiroff зараховують до світового клубу мільйонерів (Великобританія), в який входять алкогольні бренди, річний обсяг продажів яких перевищує мільйон кейсів (9-літрових ящиків). У наш час близько 40% всієї експортованої з України горілки - виробництва Nemiroff. Компанія входить у топ-3 постачальників горілки в магазинах безмитної торгівлі Duty Free в світі, а її продукція лише за останні 10 років завоювала понад 60 медалей і нагород.

Цікаво, що Nemiroff невпинно розвиває не тільки власний бізнес, але і барну культуру України. Команда барменів Nemiroff Bar Crew доводить, що горілка - це не вульгарно, а складні рецепти смачніші ніж банальна "горілка-тонік".

Вже понад 80 країн світу підкорені крафтовою душею і тим неприборканим spirit*ом, який живе в кожній пляшці Nemiroff. Графський рід Строганових, напевно, пишався б своїми сучасниками. Адже недарма їхнім сімейним девізом було: "Країні принесу багатство, собі ім'я".

* spirit з англ.: 1) міцний алкоголь, 2) дух.

Надмірне споживання алкоголю шкідливе для вашого здоров'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram