ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрзалізниця" звільнила підрядника після скарги віце-прем'єра на задуху у вагоні

Кондиціонер зламався під час першої ж поїздки.

"Укрзалізниця" звільнила підрядника після скарги віце-прем'єра на задуху у вагоні

"Укрзалізниця" вирішила розірвати контракт з підрядником, який ремонтував кондиціонери, після скарги віце-прем'єра Іванни Климпуш-Цинцадзе на задуху у вагоні.

У понеділок, 7 серпня, вона написала у фейсбуці про жахливу поїздку за маршрутом "Херсон - Київ": "надмірна спека під час всієї поїздки - вікна не відкриваються, кондиціонер не працює... Пасажири в задусі; когось, хто їхав після нещодавньої операції на серці, ледве відкачували всю дорогу; провідник від спеки просто втратив свідомість".

Прес-служба компанії повідомила, що у зв'язку зі скаргою було проведено спеціальне розслідування.

Як виявилося, система кондиціювання у вагоні, де їхала Климпуш-Цинцадзе, ремонтувалася всього кілька днів тому. Підрядником було ПАТ "Дніпровагонрембуд".

"На жаль, система кондиціонування вийшла з ладу вже під час першого рейсу: стався витік холодоагенту із системи кондиціонування повітря. Зараз цей вагон виключений зі складу поїзда, оформляються відповідні претензії до ПАТ "Дніпровагонрембуд". ПАТ "Укрзалізниця" спільно з філією "Пасажирська компанія" починає роботу з припинення дії укладеної угоди з ПАТ "Дніпровагонрембуд" як з виконавцем, який не зміг надати якісні послуги", - заявила прес-служба.

Також було ухвалено рішення звільнити начальника, заступника начальника та головного інженера пасажирського вагонного депо "Київ-Пасажирський".

"Що стосується поганого самопочуття провідника, який обслуговував вагон, то, за висновками медиків, він втратив свідомість через харчове отруєння. Зараз він лікується у житомирській лікарні", - заявили в УЗ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram