ГоловнаЕкономікаБізнес

Харківський авіазавод випустить літак Ан-74 для Казахстану

Виробництво літака піде за давальницькою схемою.

Харківський авіазавод випустить літак Ан-74 для Казахстану
Ан-74 на вооружении ВВС Египта
Фото: Igor Bubin / Wikimedia

Харківський авіазавод випустить літак Ан-74 для Казахстану. Про це 13 липня в прес-центрі Status Quo повідомив генеральний директор авіазаводу Олексендр Кривоконь. За його словами, за літак замовник вже виплатив 15 млн.дол., але машину ще не отримав.

За словами Кривоконя, він зустрічався з представниками недавно створеного Міністерства військової промисловості Казахстану.

"Ми доопрацювали контракт і домовилися, що виробництво літака піде за давальницькою схемою, при цьому гарантом добудови виступить "Укрспецекспорт". Очікується, що РНБО в Казахастані виділить під контракт гроші на наступний рік. Збірку почнемо з кінця літа, а у вересні 2018 року планується випустити машину. Потім очікуються замовлення ще на чотири машини для Казахстану", - зазначив Кривоконь.

Він також наголосив, що на заводі є два ще не відправлених замовники Ан-140. "Якщо не вийде їх продати, плануємо добудувати їх за допомогою вітчизняного перевізника і запустити їх в рейси", - заявив Кривоконь.

Транспортний літак Ан-74 розроблено в 1983 році. Літак можна використовувати для перевезення до 52 осіб або 10 тонн вантажів. Екіпаж транспортника складається з двох чоловік. Ан-74 розвиває швидкість до 720 кілометрів на годину і має практичну дальність в 2700 кілометрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram