ГоловнаЕкономікаБізнес

Єдиний в Україні виробник легованої сталі для оборонпрому втрачає рентабельність через дефіцит брухту

У разі припинення дії мита українським металургам доведеться конкурувати між собою за сировину.

Меткомбінат "Дніпроспецсталь", який є найбільшим виробником легованої сталі в Україні, відчуває проблеми через дефіцит металобрухту.

Про це розповів комерційний директор підприємства Сергій Касян, пише "БізнесЦензор".

Так, у разі припинення дії мита в розмірі 30 євро за тонну на вивезення брухту, українським металургійним підприємствам доведеться конкурувати між собою за сировину.

"Для нас питання мита - це питання рентабельності нашої продукції. Чим менший дефіцит, тим спокійніша обстановка на ринку, - каже Касян. - Коли його не буде вистачати, всі великі гравці будуть конкурувати за ціною. Доведеться перебивати один в одного обсяги брухту, тому що без нього ми просто не виживемо".

Легована сталь - сталь, що містить спеціальні добавки (нікель, хром, вольфрам тощо), які підвищують її міцність, теплостійкість, стійкість до корозії. Зокрема, така сталь використовується в оборонній промисловості.

Нагадаємо, 8 червня Верховна Рада продовжила термін дії мита на вивіз металобрухту у розмірі 30 євро за тонну до 2019 року. Однак президент Петро Порошенко наразі не підписав затверджений парламентом законопроект.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram