ГоловнаЕкономікаФінанси

ПриватБанк запропонував перевести держоргани на Linux

Масштабна кібератака 27 червня не торкнулася ПриватБанку.

ПриватБанк запропонував перевести держоргани на Linux
Фото: Макс Требухов

ПриватБанк готовий надати органам держвлади, відомствам, держкомпаніям і органам місцевої влади готове рішення корпоративних операційних систем на базі PrivatLinux, яке забезпечить захист даних від кібератак.

Про це заявив голова правління ПриватБанку Олександр Шлапак, повідомляє FinClub.

"Сьогодні в рамках своєї стратегії "Пріват.Share" наш банк готовий поділитися з державою, органами влади, всіма зацікавленими структурами і колегами-банкірами, які готові до впровадження рішення, що дозволить захистити дані та забезпечити безперебійну роботу органів влади в разі подібних кіберзагроз. Ми готові допомогти встановити системи PrivatLinux, витрати на впровадження яких будуть мінімальними в порівнянні з будь-якими іншими рішеннями"- сказав Шлапак.

За його словами, корпоративна операційна система ПриватБанку показала свою виняткову стійкість до кіберзагроз, оскільки за період вірусної атаки в мережі ПриватБанку не було зафіксовано епідемії заражень на більш ніж 20 тисяч робочих станцій.

ПриватБанк готовий забезпечити надання необхідного програмного продукту, консультації і установку захищених операційних систем всім держорганам. Крім безкоштовної установки, головною перевагою впровадження систем на базі PrivatLinux стане можливість віддаленого обслуговування всіх робочих станцій, централізованого обліку всіх станцій і створення єдиного сховища доступних програм.

ПриватБанк, його електронні комплекси та Приват24 не зафіксували хакерських атак або спроб втручання в роботу систем. В установі запевняли, що всі банкомати і термінали ПриватБанку працюють в штатному режимі.

У 2013 році ПриватБанк повідомляв, що став найбільшим корпоративним користувачем операційної системи Linux в світі: у вересні 2013 року корпоративна версія системи Ubuntu Linux встановлена на більш ніж 36,5 тис. комп'ютерів співробітників банку в чотирьох країнах світу (найближчий конкурент - 22 тис. комп'ютерів у мережі корпорації Peugeot Citroen).

У червні 2014 року тоді ще приватний ПриватБанк запропонував запропонував державним відомствам заощадити до 1,5 млрд грн за рахунок впровадження Linux.

Нагадаємо, що близько полудня 27 червня Україна, Росія та інші країни піддалася масштабній кібератаці.Вірус-вимагач Petya блокував завантаження операційних систем. Його жертвами стали мережі Укренерго, ДТЕК, багатьох банків, ТРК "Люкс", "Нова пошта", мережі АЗС.

Атака вірусу-вимагача поширилася по всьому світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram