ГоловнаЕкономікаДержава

Гройсман підтримав продовження експортного мита на металобрухт

Металургія і метал стратегічно важливі для підтримки обороноздатності.

Гройсман підтримав продовження експортного мита на металобрухт
Фото: Владислав Мусиенко

Пролонгація дії експортного мита на брухт чорних металів у розмірі 30 євро/тонну ще на два роки відповідає національним інтересам України, вважає прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Україна сьогодні - країна, на яку напала Російська Федерація. Для нас металургійна галузь і метал стратегічно важливі, в тому числі для підтримки обороноздатності країни. У цьому контексті парламент прийняв рішення, яке відповідає національним інтересам України", - цитує Гройсмана профільне видання  uaprom.

Прем'єр упевнений, що законопроект №6382 не порушує жодних міжнародних зобов'язань України.

"Тому на цей особливий період, я вважаю, такі кроки є адекватними і можуть бути вжиті", - констатував прем'єр.

Верховна Рада 8 червня 2017 року прийняла за основу і в цілому законопроект №6382 "Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку", що передбачає продовження дії експортного мита на металобрухт у розмірі 30 євро/тонну ще на два роки.

Голова парламентського комітету з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк раніше заявив, що додаткові бюджетні ефекти від підвищення експортного мита на металобрухт перевищили 1 млрд грн.

За його словами, з жовтня 2015-го по квітень 2016-го (коли мито було на рівні 10 євро/т) експорт брухту склав 217 тис. т і в бюджет надійшло 2 млн євро. "За аналогічний період 2016-2017 років удвічі менше було експортовано брухту, але в бюджет надійшло вже 3,2 млн євро від експортного мита", - констатував нардеп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram