ГоловнаЕкономікаБізнес

У ДФС прокоментували обмеження митницями ввезення товарів з іноземних інтернет-магазинів

Митниця не пропускає тільки контрафактний товар.

У ДФС прокоментували обмеження митницями ввезення товарів з іноземних інтернет-магазинів
Фото: mignews.com.ua

Державна фіскальна служба заявляє, що обмеження митницями ввезення товарів відомих брендів, придбаних в іноземних інтернет-магазинах, відбувається тільки на вимогу правовласників або їхніх представників.

Про це йдеться в підготовленому директором департаменту організації митного контролю ДФС Олексієм Василенком інформаційному документі.

"Такі обмеження застосовуються, лише якщо продукція контрафактна або якщо її походження не вдалося встановити", - зазначив Василенко.

Він також наголосив, що, відповідно до Митного кодексу, всі надходження проходять обов'язкову перевірку, а правовласнику надається можливість визначити, чи є цей товар оригінальним.

"У разі встановлення контрафактності товар не потрапляє на митну територію України. Зате за відсутності порушень прав інтелектуальної власності правовласник інформує митницю про можливість відновлення митного оформлення такого товару. У більшості випадків саме так усе й відбувається, і покупці отримують свій товар. Така процедура чинна в Україні давно. З одного боку, вона захищає права споживачів на отримання якісного оригінального товару, з іншого боку, захищаються авторські права виробника", - зазначив представник ДФС.

При цьому ці вимоги кодексу діють незалежно від вартості та кількості товару (крім випадків, коли за заявою правовласника в митному реєстрі встановлено граничні показники кількості чи вартості), що не є особистими речами громадян.

Раніше ЗМІ поширили інформацію про те, що українська митниця перестала пропускати посилки з товарами, купленими в зарубіжних інтернет-магазинах.

Нагадаємо, що минулого тижня "Нова пошта" попередила клієнтів про затримку з доставкою посилок з-за кордону у зв'язку з втручанням Державної фіскальної служби в роботу сектору митного оформлення сортувальної станції. Повідомляли, що ДФС оглядає всі без винятку посилки.

Наприкінці минулого року ДФС і Асоціація підприємств інформаційних технологій України пропонували посилити оподаткування пересилання товарів й особистого ввезення товарів громадянами.

Згідно з чинними нормами Митного кодексу, громадяни можуть без сплати податків ввозити товари на суму до 500 євро і отримувати посилки вартістю до 150 євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram