ГоловнаЕкономікаБізнес

"Антонов" отримав 25 млн грн компенсації за зіткнення Ан-124 з птахами в аеропорту Анкари

Інцидент стався 9 років тому.

"Антонов" отримав 25 млн грн компенсації за зіткнення Ан-124 з птахами в аеропорту Анкари
Фото: antonov.com

Державне підприємство "Антонов" на початку травня отримало 25 млн гривень компенсації за авіаційний інцидент, який стався в аеропорту Анкари ще в 2008 році.

Про це повідомила прес-служба юрфірми "Ілляшев і партнери", яка представляла інтереси підприємства в суді.

У березні 2008 року український літак Ан-124-100 "Руслан" під час зльоту в аеропорту Анкари зіткнувся зі зграєю птахів, унаслідок чого повітряне судно отримало пошкодження, екіпаж і вантаж не постраждали. У 2009 році ДП "Антонов" подало позов до турецького суду про компенсацію збитків.

"Суд постановив, що турецька сторона порушила законодавство та норми ІКАО - не вжила в аеропорту всіх можливих заходів орнітологічної безпеки, внаслідок чого виникла аварійна ситуація. Посилання відповідачів на форс-мажор суд також відхилив", - заявляють юристи.

Рішення суду Анкари, отримане на користь ДП "Антонов" ще в 2012 році, неодноразово оскаржувала турецька сторона. Але в травні 2017 року за підсумками багаторічного судового розгляду ДП "Антонов" нарешті отримало повну грошову компенсацію на свій банківський рахунок.

Нагадаємо, що "Антонов" володіє авіакомпанією "Авіаліні Антонова". З 2015 року державне підприємство входить у концерн "Укроборонпром".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram