ГоловнаЕкономікаБізнес

Адміністрація президента отримала доступ до реєстру відшкодування ПДВ

Дмитру Шимківу доручено розробити інструмент виявлення зловживань.

Адміністрація президента отримала доступ до реєстру відшкодування ПДВ
Дмитрий Шимкив
Фото: Макс Требухов

Адміністрація президента отримала доступ до системи електронного адміністрування податку на додану вартість.

Про це повідомляють на сторінці АП у фейсбуці.

Зазначають, що під час засідання Нацради реформ, яке відбулося 31 березня, президент Петро Порошенко доручив апарату РНБО аналізувати адміністрування ПДВ.

"У рамках роботи апарат РНБО залучив Дмитра Шимківа як секретаря Нацради реформ, фахівця з досвідом управління інформаційними системами і аналізу великих обсягів даних", - сказано в повідомленні.

З повідомлення випливає, що Ситуаційний центр Адміністрації президента вже отримав доступ до реєстру в режимі читання даних.

"На виконання завдання Нацради реформ і РНБО з метою глибошої аналітики в рамках співпраці Ситуаційного центру Адміністрації президента і ДФС (згідно з чинними угодами про інформаційне співробітництво) було погоджено початок аналітичних робіт шляхом надання доступу до даних у режимі читання даних. Перед нами стоїть завдання запропонувати аналітичні інструменти, які дозволять у процесі роботи з великими даними ДФС виявляти моделі зловживань і маніпуляцій. Запропонована модель робить неможливим внесення будь-яких змін у бази даних ДФС з боку Адміністрації президента України", - заявив Шимків.

Результати аналізу повинні бути представлені під час наступних засідань РНБО і Нацради реформ.

ПДВ є найбільшим бюджетотворчим податком, який становить більш ніж 38% усіх податкових надходжень за 2016 рік. Реєстр відшкодування цього податку майже 20 років залишався таємницею за сімома замками, додали в Адміністрації президента.

Нагадаємо, електронний реєстр відшкодування податку на додану вартість запрацював на початку квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram