ГоловнаЕкономікаДержава

Євросоюз виділив Україні €600 млн

Загальний обсяг макрофінансової допомоги Україні з боку Брюсселя з 2014 року становив 2,81 млрд євро.

Європейський Союз виділив Україні 600 млн євро в рамках макрофінансової допомоги.

Про це повідомив президент Петро Порошенко в Twitter.

"Сьогодні ЄС зробив другий транш в розмірі 600 млн євро для України в рамках макрофінансової допомоги для стабілізації ситуації та реформування економіки України", - написав Порошенко.

Нагадаємо, Європейська Комісія від імені ЄС в липні 2015 року виділила Україні кредит у розмірі 600 млн євро - перший транш в рамках нової програми макрофінансової допомоги Україні, загальний бюджет якої становить 1,8 млрд. євро. У наступні місяці передбачалося виділення Європейською комісією ще 1,2 млрд євро - за умови вдалої реалізації економічних і структурних реформ, узгоджених між ЄС і Україною. 600 млн євро Україна розраховувала отримати в кінці 2015 року, ще 600 - на початку 2016 року. Цього не сталося.

16 березня Європейська комісія схвалила виділення другого траншу макрофінансової допомоги для України в розмірі 600 млн євро. Після перерахування коштів загальний обсяг макрофінансової допомоги Україні з боку Брюсселя з 2014 року становитиме 2,81 млрд євро. Це найбільша сума, яку коли-небудь отримувала від Європейського союзу країна, яка не входить в нього.

Ця макрофінансова допомога надається Україні на 2,5 року, до 4 січня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram