ГоловнаЕкономікаБізнес

В Україні чекають ще двох бюджетних авіаперевізників з Європи, - Омелян

Мінінфраструктури веде переговори з двома лоукостерами.

В Україні чекають ще двох бюджетних авіаперевізників з Європи, - Омелян
Володимир Омелян
Фото: Макс Требухов

До кінця року ще дві європейські авіакомпанії з доступними цінами на квитки можуть оголосити про свій вихід на український ринок, також в країні може з'явитися новий національний авіаперевізник.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян в ефірі "Громадського радіо".

"Ми ведемо зараз ще переговори з двома лоукостерами з Європи. Ми сподіваємося, що в цьому році будуть успішно завершені переговори зі створення ще однієї національної авіакомпанії", - сказав міністр.

Він також зазначив, що розраховує, що ці три компанії забезпечать вільну конкуренцію на ринку авіаперевезень. За його словами, вільна конкуренція - це "безумовне отримання якісних сервісів за невисокою ціною".

"2016 рік став (роком, - ред.) зростання авіаперевезень в Україні. А 2017 рік - (роком, - ред.) лоукостерів в Україні", - додав міністр.

Нагадаємо, ірландська бюджетна авіакомпанія Ryanair оголосила про початок польотів з аеропортів у Борисполі і у Львові з жовтня 2017 року - ціни стартували від 20 євро за квиток. Також угорська Wizz Air в цьому році відкриває нові маршрути Києва (Жуляни) і Львова. Українцям тепер доступні недорогі рейси в Берлін, Франкфурт, Стокгольм і інші міста Європи.

За даними Державіаслужби, в 2016 році число пасажирів авіарейсів в Україні збільшилося до 8,27 млн - це майже на третину більше, ніж у минулому році, і на 2,1% перевищує показник успішного для авіаперевізників 2013 року, після якого Україна втратила 2 великих аеропорти в Донецьку і Сімферополі. Всього 29 перевізників (в тому числі, 19 пасажирських) в минулому році здійснили 79,5 комерційних рейсів, тоді як в 2015 році - 66,3 рейсу.

На початку березня Кабмін затвердив ліцензійні умови для перевезень авіаційним транспортом, щоб демонополізувати ринок і забезпечити українців дешевими авіаквитками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram