ГоловнаЕкономікаФінанси

Нацбанк допускає виділення Україні четвертого траншу МВФ до квітня

Засідання ради директорів Фонду може відбутися вже наприкінці березня.

Нацбанк допускає виділення Україні четвертого траншу МВФ до квітня
Фото: EPA/UPG

Національний банк допускає, що Міжнародний валютний фонд розгляне виділення Україні наступного траншу в розмірі $1 млрд наприкінці березня.

Про це повідомив заступник голови Нацбанку Олег Чурій.

За його словами 20 березня монетарний комітет НБУ провів позаплановий перегляд своїх макропрогнозів після перенесення МВФ українського питання. Нацбанк уже надав свої розрахунки фонду.

МВФ прозоро натякає

У НБУ також повідомили, що узгодження оновлених прогнозів можливе впродовж двох днів. При цьому засідання ради директорів МВФ може відбутися вже наприкінці березня.

Нагадаємо, в березні 2015 року МВФ відкрив чотирирічну програму EFF для України на суму $17 млрд. Вона передбачала проведення щоквартального перегляду програми і виділення Києву в 2015 році чотирьох траншів, у 2016 році - ще чотирьох. Однак дотепер країна отримала лише три транші: перший на $5 млрд у березні 2015 року, другий на $1,7 млрд у серпні 2015 року і третій на $1 млрд у вересні 2016 року.

Виділення четвертого траншу затягувалося через тривале узгодження реформ, які Україна повинна провести. Зокрема, серед зобов'язань України пенсійна реформа і введення ринку землі.

Днями МВФ переніс виділення четвертого траншу Україні, щоб розрахувати економічні наслідки від транспортної блокади Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram