ГоловнаЕкономікаФінанси

Гройсман пообіцяв швидко розібратися зі Сбербанком

Інформацію про обслуговування клієнтів із "паспортами" "ЛНР" і "ДНР" перевіряють.

Гройсман пообіцяв швидко розібратися зі Сбербанком
Фото: Сергей Нужненко

Прем'єр Володимир Гройсман запевняє, що санкції проти Сбербанку будуть введені швидко, якщо підтвердиться інформація про те, що він обслуговує клієнтів із "паспортами" "ЛНР" і "ДНР".

"Я говорив на цю тему з Президентом і головою НБУ. Зараз ведеться така робота і з'ясовується, чи так це насправді. Якщо це так, то і НБУ, і РНБО швидко відреагують і ця відповідь буде адекватною. Це неприпустимо. Мало того, що їм видали "вовчий квиток", то ще й фінансові організації в такі історії замішані. Ми швидко розберемося, і те, що необхідно від уряду, зробимо швидко", - сказав Гройсман на засіданні уряду.

Питання введення санкцій проти дочірнього банку Сбербанку Росії в Україні - ПАТ "Сбербанк" - на засіданні порушив голова МВС України Арсен Аваков.

Нагадаємо, НБУ 7 березня заявив, що ініціюватиме застосування санкцій до дочірнього банку Сбербанку в Україні, якщо підтвердиться інформація про готовність материнського банку здійснювати обслуговування осіб-власників паспортів невизнаних "ДНР" і "ЛНР". В українському Сбербанку заявили, що клієнтів із "паспортами" "ЛНР" і "ДНР" не приймають.

Сбербанк (раніше - ПАТ "Дочірній банк Сбербанку Росії", до цього - банк "НРБ") засновано 2001 року. Його єдиним власником є Сбербанк Росії.

За даними Нацбанку України, на 1 січня 2017 року за розміром активів (48,356 млрд грн) він посідав шосте місце серед 93 банків, що діяли в країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram