ГоловнаЕкономікаДержава

АМКУ оштрафував "Київенерго" на 18 млн гривень

Колегія комітету встановила, що компанія створювала перешкоди для доступу постачальникам за нерегульованим тарифом.

АМКУ оштрафував "Київенерго" на 18 млн гривень
Фото: rbc.ua

Антимонопольний комітет України оштрафував компанію "Київенерго" на 17,959 млн грн за зловживання монопольним становищем на ринку передачі (розподілу) електричної енергії власними місцевими локальними електромережами.

Про це повідомляють на сайті АМКУ.

Колегія комітету встановила, що "Київенерго" створювало перешкоди для доступу постачальникам за нерегульованим тарифом (ПНТ), зокрема компаніям "ЕК Енолл" і "Карбон", на ринок постачання електричної енергії. ""Київенерго" обмежувало ПНТ у виборі ними потенційних споживачів і позбавило їх можливості здійснювати господарську діяльність у Києві, зокрема шляхом висування необґрунтованих вимог до проекту договору на розподіл електроенергії. За вказане порушення на "Київенерго" накладено штраф 17 млн 958,891 тис. грн", - ідеться в повідомленні.

АМКУ нагадує, що в 2017 році ринки електроенергії визначені одними з пріоритетних у роботі відомства. У поточному році комітет проведе планові перевірки електропередавальних організацій на предмет дотримання ними законодавства про захист економічної конкуренції в частині доступу незалежних постачальників на ринок постачання електроенергії за нерегульованим тарифом.

Нагадаємо, в листопаді минулого року Кабінет Міністрів запідозрив "Київенерго" в плані "Шатун".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram