ГоловнаЕкономікаБізнес

У компанії "Техморгідробуд" очікують конкурентного і прозорого тендера на роботи в порту "Южний"

"Ситуація з портом" Южний "має державне значення".

У компанії "Техморгідробуд" очікують конкурентного і прозорого тендера на роботи в порту "Южний"
Фото: tmgs.com.ua

Цього тижня АМПУ (Адміністрація морських портів України) проводить тендери за трьома лотами на проведення днопоглиблювальних робіт у порту "Южний".

Компанія "Техморгідробуд Миколаїв" прийняла рішення про участь у тендерах. Директор компанії Олексій Буштрук відзначив позитив у тому, що тендер не відклали "в шухляду" і висловив надію на те, що цей процес буде прозорим і конкурентним.

"Наша компанія працює багато років на ринку днопоглиблювальних робіт. Для нас це не просто бізнес, а й соціальна відповідальність. Наприклад, роботи, які ми проводимо в Бердянському і Маріупольському портах, - це речі державного значення. Ми маємо потужне промислове місто безпосередньо біля зони АТО, і воно частково залежне від роботи порту. Ситуація з портом "Южний" теж має державне значення. Днопоглиблювальні роботи там - це зобов'язання, яке на себе взяла Україна перед іноземними інвесторами. Оскільки там відбувається будівництво нового терміналу, наша країна взяла на себе зобов'язання привести стан підхідних каналів у відповідність до норм, щоб створити умови для прийому вантажів. Тому ми беремо участь у цьому тендері", - йдеться в повідомленні.

Представники компанії висловили жаль через зсув термінів виконання робіт у зв'язку зі скасуванням результатів попереднього тендера. "Тендер скасували у зв'язку зі скандалом, і це було необхідне рішення. Мінус цієї ситуації - зміщення термінів виконання робіт. Вони (роботи - ред.) мали початися суттєво раніше. Але позитивним моментом є те, що справу не відклали в шухляду і ще цього року заново опублікували лоти робіт. Ми сподіваємося на те, що весь процес буде прозорим і конкурентним. Найголовніше, щоб підсумком його стало професійне і своєчасне проведення робіт. Адже від цього залежить інвестиційний клімат у нашій країні. Адже залучення інвестицій оголошено одним із ключових векторів розвитку на урядовому рівні", - заявив директор компанії Олексій Буштрук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram