ГоловнаЕкономікаДержава

"Україна - велика аграрна держава, а тракторні заводи простоюють", - Гіршфельд

Високотехнологічний експорт товарів дозволить країні зовсім інші соціально-економічні показники, вважає нардеп.

"Україна - велика аграрна держава, а тракторні заводи простоюють", - Гіршфельд

Головне завдання України - вбудуватися в нові ланцюжки поставки на світових ринках не тільки з сировиною, а й з високотехнологічними товарами, якими завжди вирізнялася країна.

Про це заявив народний депутат Верховної Ради, член депутатської групи "Воля народу" і член комітету з питань промислової політики і підприємництва Анатолій Гіршфельд.

"Ми сьогодні працюємо в низькотехнологічній сировинній базі, а нам потрібно перейти - як і всі розвинені країни - на високотехнологічний експорт товарів, який дозволить країні зовсім інші соціально-економічні показники", - зазначив нардеп.

За його словами, в Україні спостерігається колосальний розрив між інтелектуальним потенціалом, який є в країні, і тією низькою доданою вартістю, яку сьогодні генерує промисловість.

Жодна країна в світі не має такого розриву. Але кожна з них проходила цей етап. У нас стільки часу досвід успішних полягав у тому, що вони відштовхувалися від свого ринку: створювали умови для свого виробника, щоб він зміцнів на національному ринку і вийшов - зміцнілим - у новий ланцюжок поставок на експортних ринках", - розповів Гіршфельд.

"На жаль, сьогодні ми маємо інші приклади. Ми - велика аграрна держава, але у нас простоюють два тракторні заводи. У жодній країні світу такого немає. Україна ставить перед собою завдання зібрати 100 млн тонн зернових, але технічне регулювання відсутнє. Від одних стандартів ми відійшли, а до інших - не дійшли. Ми не можемо захистити сьогодні якість українських товарів", - зазначив нардеп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram