ГоловнаЕкономікаБізнес

Галасюк заявив, що проблеми металургійної галузі загрожують стабільності гривні

"Промисловці і суспільство розуміють, що це неприйнятно! Чи розуміє це влада?"

Галасюк заявив, що проблеми металургійної галузі загрожують стабільності гривні
Виктор Галасюк
Фото: liashko.ua

Ігнорування владою загострення проблем у гірничо-металургійному комплексі може вдарити по кишені кожного українця. Про це заявив голова парламентського комітету з питань промисловості та підприємництва Віктор Галасюк, пише 112 канал.

"Чого очікують президент і голова ВР, зволікаючи з підписанням і оприлюдненням закону №3868 про тимчасове триразове підвищення експортного мита на металобрухт, який повинен стабілізувати діяльність українського ГМК?" - дивується нардеп від Радикальної партії, пояснюючи, що подальше зволікання з набуттям чинності ініційованим ним з Олегом Ляшком і колегами "металургійним законом" разом з проблемами з транспортуванням сировини для металургійних заводів "Укрзалізницею" може призвести до продовження падіння курсу гривні і зростання цін у магазинах: "Промисловці і суспільство розуміють, що це неприпустимо! Чи розуміє це влада?" - пише Галасюк.

Нагадаємо, на додачу до дефіциту металобрухту на внутрішньому ринку в гірничо-металургійному комплексі склалася критична ситуація через проблеми з перевезенням ПАТ "Укрзалізниця" сировини для металургійних підприємств. Про це у своєму зверненні до голови парламентського Комітету з питань промисловості та підприємництва повідомило об'єднання підприємств "Укрметалургпром".

У зв'язку із цим Галасюк офіційно звернувся до прем'єр-міністра для невідкладного налагодження належного транспортного обслуговування "Укрзалізницею" підприємств ГМК.

"Транспорт не повинен бути "вузьким місцем" виробництва, через яке металургійна галузь недоотримує експортну виручку", - вказує нардеп.

Голова комітету також пропонує провести спільну нараду за участю керівництва Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства інфраструктури, Міністерства енергетики та вугільної промисловості, Комітету Верховної Ради з питань промислової політики і підприємництва і фахівців "Укрметалургпрому" для напрацювання плану невідкладних заходів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram