ГоловнаЕкономікаБізнес

Гендиректор ММК ім. Ілліча заявив про різке погіршення ситуації з постачанням сировини в Маріуполь

Приходять тільки 13 потягів замість необхідних 22 на день.

Гендиректор ММК ім. Ілліча заявив про різке погіршення ситуації з постачанням сировини в Маріуполь
Фото: segodnya.ua

Ситуація з постачанням сировини на маріупольські меткомбінати залізничним транспортом стрімко погіршується. Про це написав генеральний директор ММК ім. Ілліча Юрій Зінченко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Він повідомив, що середній пропуск вантажних потягів через перегін Комиш-Зоря – Волноваха в бік Маріуполя за 10 днів серпня склав близько 13 вантажних поїздів на добу при мінімально необхідних 22 і давно обіцяних "Укрзалізницею" 16.

Через це чисте недовиробництво чавуну (з урахуванням того, що понад 4 поїзди відвантажуються з використанням морського транспорту зі значним подорожчанням) становить 60 тис. тонн/місяць. "За умови збереження цієї тенденції до кінця року комбінати в Маріуполі недовипустять 350 тис. тонн металопродукції (мінус 120 млн дол.)", - пише Зінченко.

"А це означає - менше доходів, відсутність ресурсів для підвищення зарплат співробітникам, менше відрахувань у бюджет Маріуполя й усієї країни. А в цей час Інтернет рясніє повідомленнями про медіа-холдинг і новий сайт "Укрзалізниці", впровадження SAP і навіть про розширення інфраструктури в Ірані. Пропоную спочатку поліпшити ситуацію з інфраструктурою залізниці у нас в Україні. Не так амбітно, але дуже потрібно", - наголосив топ-менеджер.

Зінченко також зазначив, що збиток металургійної промисловості України 2015 року становив 47 млрд грн. "Далеко не останню роль у такому результаті зіграли проблеми з доставкою сировини залізницею, які "Укрзалізниця" безуспішно "вирішує" вже третій рік (тарифи на вантажні перевезення за той самий час зуміли підняти аж на 68%). Поки що надії на поліпшення обслуговування підприємств ГМК з боку "УЗ" залишаються тільки надіями", - резюмував він.

Нагадаємо, що у квітні ММК ім. Ілліча "перейменувався" на честь іншого Ілліча - тепер у назві згадується металург Зот Ілліч Некрасов, а не Володимир Ілліч Ленін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram