ГоловнаЕкономікаБізнес

Найбільший акціонер Борщагівського фармзаводу звинуватив керівництво підприємства в саботажі

Менеджмент БХФЗ вирішив не реєструватися на зборах акціонерів, щоб зірвати їх.

Найбільший акціонер Борщагівського фармзаводу звинуватив керівництво підприємства в саботажі
Фото: bcpp.com.ua

У середу, 27 липня, мали відбутися позачергові збори акціонерів Борщагівського хіміко-фармацевтичного заводу, але їх зірвали.

Як зазначає РБК-Україна, на зборах зареєструвалися власники близько 36% акцій, з них 29,94% належать фармацевтичній фірмі "Дарниця", решта - міноритарним акціонерам, повідомив присутній перед зборами голова наглядової ради і бенефіціар мажоритарного пакету акцій Микола Безпалько.

На думку директора з корпоративних прав "Дарниці" Олександра Бутка, керівництво БХФЗ навмисно не зареєструвалося на зборах акціонерів, щоб зірвати їх.

У порядку денному зборів були такі питання, як проведення незалежного аудиту БХФЗ, надання акціонерам повного звіту про діяльність підприємства, переобрання наглядової ради й інші.

"Не надаючи "Дарниці" й іншим акціонерам інформацію, керівництво БХФЗ порушує закон", - заявив Бутко.

Він також зазначив, що нинішній менеджмент заводу неефективний, оскільки БХФЗ втрачає ринкові позиції.

"БХФЗ стагнує на тлі інших гравців ринку. Приріст продажів в упаковках БХФЗ за підсумками півріччя 2016 р. впав на 15,2% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Частка БХФЗ у грошах у загальному рейтингу за підсумками півріччя становить 1,8%. Для порівняння, навіть за підсумками 2009 року компанія мала частку 1,9%. За період з 2010-го по 2016 рік частка БХФЗ у рейтингу національних виробників у грошовому вираженні знизилася з 6,6% до 4,8%, в упаковках ті самі тенденції: падіння з 6,5% до 5%, як наслідок - підприємство випало з першої п'ятірки рейтингу національних виробників, скотившись з 5-го на 7-ме місце", - зазначив він.

Бутко додав, що зірвавши збори, менеджмент заводу відмовив усім іншим акціонерам у праві на прийняття рішень. Крім того, він заявив, що міноритарні акціонери зазнають тиску з боку керівництва, яке фактично забороняє їм розпоряджатися своїми акціями на власний розсуд.

Нагадаємо, "Дарниця" придбала на аукціоні 29,94% акцій БХФЗ у Київської міської адміністрації, а також публічно оголосила про свій намір довести свій пакет до контрольного, оцінивши одну акцію у 80 тисяч гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram