ГоловнаЕкономікаДержава

Мінфін пояснив відкликання проекту бюджету відразу після його реєстрації

Влада вказала три причини, щоб забрати законопроект на доопрацювання

Мінфін пояснив відкликання проекту бюджету відразу після його реєстрації
Фото: Макс Левин

У проекті державного бюджету на 2016 рік закладено зростання ВВП на рівні 2 відсотків та інфляцію 12 відсотків. Номінальне значення ВВП має збільшитися до 2,262 трлн гривень, йдеться у повідомленні прес-служби Мінфіну.

Разом з тим відомство підкреслює, що проект закону розроблено на підставі чинного податкового бюджетного законодавства та існує ціла низка факторів, які потрібно врахувати перед його розглядом у Верховній Раді.

По-перше, це запланований з 1 січня 2016 року старт податкової реформи, яка може мати значний вплив на доходну частину державного та місцевих бюджетів.

По-друге, парламент ще не затвердив реструктуризацію комерційного державного боргу України. До завершення процесу реструктуризації у Міністерства фінансів немає фінальних розрахунків за прогнозованими потребами державного бюджету в обслуговуванні боргів у 2016 році.

І нарешті по-третє, РНБО поки не розглянула оборонний бюджет країни на 2016 рік, який треба буде враховувати у розрахунках видатків держбюджету.

У зв'язку з цим і було ухвалено рішення відкликати проект держбюджету для доопрацювання.

Нагадаємо, 14 вересня Кабінет Міністрів зареєстрував у парламенті під номером 3000 законопроект про державний бюджет, після чого негайно його відкликав. До такої схеми влада України останнім часом вдається щороку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram