ГоловнаЕкономікаБізнес

Роллінз погодився віддати державі частину прибутку "Укрнафти"

Прем'єр переконав нового главу компанії виплатити дивіденди

Роллінз погодився віддати державі частину прибутку "Укрнафти"
Марк Роллинз
Фото: oilnews.com.ua

Прем'єр Арсеній Яценюк на зустрічі з новопризначеним главою "Укрнафти" Марком Роллінзом домовився про якнайшвидшу виплату компанією дивідендів державі.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу уряду.

"Роллінз розпочне виконання своїх повноважень, як тільки (трудовий, - ред.) контракт належним чином погодять і підпишуть. Згідно з домовленостями, підписання контракту має відбутися якнайшвидше, а дивіденди слід виплатити державі у найкоротший термін", - зазначено в повідомленні.

У прес-службі уточнили, що Яценюк і Роллінз досягли згоди в питанні умов трудового контракту останнього.

"Ці умови відповідають очікуванням обох сторін, їх запропонують для затвердження наглядовою радою "Укрнафти". Наступне засідання наглядової ради очікується цього тижня", - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасішник раніше заявляв, що Роллінз відмовлявся підписувати контракт через пункт про те, що він повинен забезпечити виплату державі дивідендів.

"Укрнафта" повинна виплатити державі 1,8 млрд грн дивідендів з прибутку, отриманого у 2011-2013 роках. Також до 1 жовтня компанія повинна виплатити державі 615 млн грн дивідендів за підсумками 2014 року.

НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній, пов'язаних з акціонерами Приватбанку, - близько 42% акцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram