ГоловнаЕкономікаДержава

Підприємство Мін'юсту пояснило дорожнечу закуплених планшетів

Гаджети для держпідприємства робили на спецзамовлення

Підприємство Мін'юсту пояснило дорожнечу закуплених планшетів
Фото: www.theverge.com

Підприємство Мін'юсту "Інформаційний центр" пояснює, що закуплені у квітні електронні планшети HP Pro Tablet 10 EE G1 були виготовлені на спеціальне замовлення з тиловою камерою 6 МП, що повністю відповідає умовам тендеру. Про це йдеться у відповіді підприємства на запит LB.ua, яка надійшла до редакції електронною поштою близько години тому (при цьому документ датований чомусь 30 червня).

Відповідь підписано ім'ям в.о. гендиректора підприємства Олексія Личова. При цьому на сайті Мін'юсту в.о. гендиректора підприємства зазначено Олену Нетішенську.

Підприємство Мін'юсту у своїй відповіді пояснює, що закупило 410 планшетів, виготовлених на спецзамовлення з вбудованою 6 МП камерою "в режимі додатків" (у тендерній документації ні про який "режим додатків" мови не було).

На підтвердження "Інформаційний центр" наводить витяг з технічної документації виробника, де йдеться про тилові камери 2 і 6 МП. Також підприємство Мін'юсту пояснює, що планшети з такими характеристиками не продаються в онлайн-магазинах, тому твердження про завищену ціну придбаних планшетів не відповідають дійсності.

На жаль, відповідь підприємства Мін'юсту на запит LB.ua від 22 червня надійшла лише сьогодні, 6 липня, тому при підготовці статті "Золоті" планшети підприємства Мін'юсту" ми користувалися тільки тією інформацією, яку нам надала прес-служба Мін'юсту раніше.

Зокрема, у своїй першій відповіді на наш запит прес-служба Мін'юсту назвала тільки марку планшета HP Pro Tablet 10 EE G1, який продається в інтернет-магазинах в усьому світі й ціни на який ми можемо порівняти з цінами планшетів, які придбало підприємство Мін'юсту . Також у стандартній комплектації планшети HP Pro Tablet 10 EE G1 оснащуються тиловою камерою не більш як 5 МП, тоді як за умовами тендеру підприємство закуповувало планшети з камерами не менш як 6 МП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram