ГоловнаЕкономікаДержава

Москаль розпорядився запустити Сєвєродонецьку ТЕЦ

Луганська влада побоюється відключення ТЕС у Щасті

Москаль розпорядився запустити Сєвєродонецьку ТЕЦ
Фото: sdtec.lg.ua

Голова Луганської ОДА Геннадій Москаль розпорядився запустити Сєвєродонецьку ТЕЦ, на якій проводили капремонт обладнання, щоб забезпечити електроенергією північ області. Про це пише "ОстроВ" із посиланням на джерело в міськраді.

Луганська ТЕС у місті Щастя зазнає постійних обстрілів з боку бойовиків. Це загрожує енергопостачанню всієї Луганської області. Щоб зменшити навантаження на Щастинську ТЕС і мати альтернативне джерело постачання, за розпорядженням Москаля розпочато запуск Сєвєродонецької ТЕС.

За даними сайту "Сьогодні в Сєвєродонецьку", на Сєвєродонецькій ТЕЦ уже працює котел, отримано пару високого тиску, тривають роботи з включення в роботу генератора, ремонтують електрогенерувальне обладнання.

Нагадаємо, Луганська ТЕС - основне джерело електроенергії в Луганській області. Зараз станція працює трьома енергоблоками на критичному мінімумі палива через неможливість доправити вугілля залізницею після підриву моста в районі станції "Кондрашевська". Працюють тільки дві високовольтні лінії електропередач із 22-х, решту пошкоджено внаслідок бойових дій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram