ГоловнаЕкономікаБізнес

Компанія, яка одержала від "Укрзалізниці" замовлення на 27 млрд грн зникла

Лізингова компанія "Сім'ї" залишила багатомільйонні борги

Компанія, яка одержала від "Укрзалізниці" замовлення на 27 млрд грн зникла
Фото: ua.all.biz

Компанія "Прем'єр Лізинг", яка у 2012-2013 році отримала від залізниць замовлення на поставку вагонів та локомотивів на суму 27 млрд, зникла. За місцем реєстрації вона вже не перебуває, а відвантаження рухомого складу припинені.

Про це пише "Ділова столиця".

Про "Прем'єр Лізинг" довідалися влітку 2012 року, коли нікому досі невідома фірма зобов'язалася постачати держпідприємству "Укрспецвагон" на умовах фінансового лізингу 3 тис. піввагонів на 3 млрд грн. Місяцем пізніше угоду стосовно закупівлі у "Прем'єр Лізингу" 2 тис. піввагонів на 2 млрд грн. підписала ще одна компанія зі структури "Укрзалізниці" - Дарницький вагоноремонтний завод.

Восени 2013 року Донецька, Одеська та Львівська залізниці підписали з "Прем'єр Лізингом" договори на поставку 350 локомотивів у 2013-2016 роках. Вартість контрактів склала більше 22 млрд грн.

Однак компанії виконати контракти  виявилося не під силу. Торік поставки вантажних вагонів для "Укрзалізниці" склали трохи більше 700 одиниць, після чого вони припинилися.

При цьому "Прем'єр Лізинг" залишив після себе багатомільйонні борги перед партнерами: Дарницький вагоноремонтний завод вимагає у суді 100 млн грн, "Укрспецвагон" - 200 млн, "Донецька залізниця" - 50 млн, Криворізький дизельний завод - 55 млн грн.

Зараз в "Укрзалізниці" розпочато масштабну перевірку взаємовідносин з цією компанією, після чого, як очікується, вони будуть припинені.

Нагадаємо, "Прем'єр Лізинг" пов'язаний з оточенням колишнього президента Віктора Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram