ГоловнаЕкономікаФінанси

Тимчасова адміністрація в російському Приватбанку введена на 10 днів

Правління та керівництво банку продовжує виконувати свої обов'язки

Тимчасова адміністрація в російському Приватбанку введена на 10 днів
Москомприватбанк
Фото: blog.privatbank.ru

Тимчасова адміністрація в Москомприватбанку (російська "дочка" Приватбанку, працює під брендом материнського банку) введена на 10 днів.

"Введення на 10 днів тимчасової адміністрації не має під собою економічних причин і ставить перед собою мету допомогти банку впоратися з ситуацією в разі підвищеного попиту з боку клієнтів", - йдеться в повідомленні Москомприватбанку з посиланням на його голову правління Дмитра Бабаянова.

За його словами, установа працює в звичайному режимі, обслуговуючи платежі клієнтів і виконуючи свої зобов'язання без перебоїв. Правління та керівництво банку, згідно з рішенням Центробанку РФ, продовжує виконувати свої обов'язки.

Бабаяну також висловив сподівання, що Центробанк захистить Москомприватбанк від нападок політиків.

У повідомленні наголошується, що Москомприватбанк працює на російському ринку з 1994 року і входить в число ста найбільших російських банків. За даними звітності на 1 березня 2014 року, активи банку становлять 48,17 рублів (понад 12 млрд грн, 89-е місце в Росії), депозитний портфель - 32,43 руб (понад 8 млрд грн, 44-е місце в Росії). Москомприватбанк посідає 8 місце серед всіх російських банків за обсягами емісії кредитних карт, і 14 місце в Росії за розміром банкоматної мережі.

Нагадаємо, Москомприватбанк підконтрольний Ігорю Коломойському. Проблеми банку послідували після того, як він назвав президента Володимира Путіна шизофреніком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram