ГоловнаЕкономікаДержава

Податкова вважає фіскальний тиск кроком назустріч бізнесу

Голова податкової похвалився зростанням кількості підприємців.

Податкова вважає фіскальний тиск кроком назустріч бізнесу
Фото: Макс Левин

Голова Державної податкової служби Олександр Клименко вважає не завжди адекватною реакцію громадськості на податкові ініціативи влади.

"Хтось називає це фіскальним тиском на бізнес, ми називаємо це кроком назустріч, і ми бачимо: наші кроки дають певні результати", - сказав керівник податкової сьогодні на брифінгу.

Серед таких ініціатив уряду він назвав зниження ставок єдиного податку для окремих категорій підприємців із 7-10% до 5-7%, перехід із квартальної на річну звітність, а також перехід на електронну документацію.

Прикладом позитивних змін податкового законодавства він вважає збільшення кількості підприємців-спрощенців. За його даними, їх кількість цього року зросла на 22%, до 1,258 млн.

Нагадаємо, Європейська бізнес-асоціація вважає податкове навантаження сьогодні найвищим за весь час незалежності України. 2011 року податкові надходження в частці ВВП побільшали до 25% і все зростають.

Більшість членів ЄБА заявили, що податковий режим в Україні не сприяє розвитку і підтримці бізнесу. Загалом у ЄБА оцінили податкову систему України на "двійку".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram