ГоловнаЕкономікаБізнес

Структури Бойка починають скуповувати ТЕЦ

Оточення міністра хоче отримати найбільшу ТЕЦ у Харкові.

Структури Бойка починають скуповувати ТЕЦ
Фото: Макс Левин

Одну з найпотужніших українських теплоелектроцентралей - Харківську ТЕЦ-5 - планує купити київське ТОВ "Укрістгаз" - компанія, близька до міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка.

Як пише Олексій Грибановський у Forbes.ua, засновником "Укрістгазу" є "Фінансова інжинірингова компанія", директор якої Сергій Астапов відомий як голова компанії "Кустос інвест", якій належить сіверськодонецький завод "Склопластик". Це підприємство вважають вотчиною Бойка. Крім того, директор "Укрістгазу" Володимир Крупко раніше працював директором фірми "Укрнадрасервіс", яка є активом угорського трейдера Emfesz Дмитра Фірташа, бізнесмена, якого вважають компаньйоном Бойка.

Якщо "Укрістгаз" купить ТЕЦ-5, оточення Бойка отримає вже другу ТЕЦ у Харкові. Навесні Міненерговугілля передало розташовану в передмісті Харкова станцію "Есхар" в концесію ДВ "Нафтогазовидобувна компанія". Його засновник - колишній заступник Бойка по міністерству Юлій Іоффе.

Нагадаємо, що найближчим часом ФДМ планує продати чотири ТЕЦ: Дніпродзержинську, Херсонську, Одеську і Харківську. Усього заборону на приватизацію знято з 13 станцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram