ГоловнаЕкономікаДержава

Україна перевела на вугілля шість ТЕЦ

З початку року споживання газу в країні зменшилося на 3 млрд куб. м.

Україна перевела на вугілля шість ТЕЦ
Фото: timer.od.ua

У рамках скорочення споживання газу Україна перевела на вугілля шість теплоелектроцентралей, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров на засіданні уряду.

"Ще до осінньо-зимового періоду 6 потужних теплоагрегатів були переведені з газу на вугілля", - сказав Азаров, додавши що ще з п'яти ТЕЦ готове техніко-економічне обґрунтування переведення.

За словами Азарова, за сім місяців 2012 року порівняно з аналогічним періодом 2011 року Україна скоротила споживання газу майже на 3 млрд куб. м, крім того, а імпортувала майже на 12 млрд куб. м газу менше, ніж за аналогічний період 2011 року.

Прем'єр також нагадав, що нещодавно Україна підписала протокол про співпрацю з Держбанком розвитку Китаю з відкриття спеціальної кредитної лінії для залучення більш ніж $3,5 млрд для реалізації проекту з газифікації вугілля.

За його словами, в результаті реалізації перших п'яти проектів в рамках цієї угоди можна буде вже в найближчі роки скоротити імпорт природного газу більш ніж на 3 млрд куб. м, заощадивши в середньому $1,2 млрд, а також заощадити до 150 млн гривень бюджетних витрат за рахунок скорочення компенсації вартості газу на виробництво теплової енергії для населення, забезпечити стабільний ринок збуту для українських вуглевидобувних підприємств до 10 млн тонн вугілля щорічно.

Нагадаємо, Президент Віктор Янукович вважає, що скорочення споживання природного газу є наслідком невдалих переговорів з Росією про зниження ціни на нього.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram