ГоловнаЕкономікаБізнес

Міністр знайшов в Україні картоплю по одній гривні

Присяжнюк поскаржився, що в країні слабо розвинена мережа реалізації продуктів.

Міністр знайшов в Україні картоплю по одній гривні
Фото: lifedon.com.ua

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк вважає, що в Україні найнижча ціна на картоплю серед європейських країн.

"Ціни на деякі види продуктів, звичайно, високі, при цьому на інші - досить низькі. Якщо ми сьогодні подивимося на ціну картоплі, побачимо, що відпускна ціна становить близько 1 грн. І я переконаний, що ніде в Європі ми не знайдемо такої ціни", - заявив він в інтерв'ю "Главкому".

При цьому він поскаржився, що в країні слабо розвинена мережа реалізації, що призводить до того, що ціна продуктів для споживача підвищується.

"Ми добровільно колись ліквідували магазини біля дому, гастрономи. Їх відсутність і, внаслідок цього, монополізм торгових мереж призводить до підвищення цін реалізації. Адже закупівельні ціни у сільгоспвиробників досить низькі. Ми тут бачимо дві сторони вирішення проблеми. Перша - потрібно, щоб сільгоспвиробник отримав досить справедливу ціну, щоб покрити свої витрати і отримати прибуток. Друга - щоб споживач мав якісний продукт за гідними цінами", - зазначив він.

Нагадаємо, врожай картоплі цього року через несприятливі погодні умови буде нижче від рекордного минулорічного, коли було зібрано понад 24 млн тонн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram