ГоловнаЕкономікаДержава

Україна продаватиме газові родовища восени

На конкурси виставлять Слобожанську та Фороську площі.

Україна продаватиме газові родовища восени
Фото: EPA/UPG

Черговий конкурс на укладення угоди про розподіл продукції щодо газових ділянок буде оголошено у вересні. Як повідомив журналістів міністр екології та природних ресурсів Едуард Ставицький, до середини вересня передбачають ухвалити рішення щодо Слобожанської площі в Харківській області.

Міністр додав, що наразі Державна геологічна служба розглядає доцільність оголошення конкурсу щодо ще однієї вуглеводної ділянки на території України.

Він не уточнив, про яке саме родовище йдеться, зазначивши, що воно розташоване на території Донецько-Дніпровської западини.

Крім того, до кінця вересня 2012 року, радше за все, буде прийнято рішення про повторний конкурс щодо Фороської площі, адже першого разу на неї не надійшло жодної заявки. "Інвестори попросили невеликий перепочинок, оскільки навіть таким великим компаніям доволі складно зібрати суму для одночасного платежу для отримання права на розробку", - зазначив Ставицький.

Він також додав, що компанії Chevron і Shell уже передали українській стороні проекти угод про розподіл продукції щодо Юзівської та Олеської ділянок.

Нагадаємо, Україна вже визначилася з тим, хто буде розробляти три газові площі - Скіфську на шельфі, а також Юзівську й Олеську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram