ГоловнаЕкономікаБізнес

Російська компанія зацікавилася українським титаном

Дії "ВСМПО-Авісма" залежатимуть від умов тендеру.

Російська компанія зацікавилася українським титаном
Фото: pcweek.ru

Приватизація титанової галузі, яку повинні провести в Україні, зацікавила найбільшого виробника титану в світі - російську компанію "ВСМПО-Авісма".

Як пише газета "Ведомости" з посиланням на генерального директора титанової компанії Михайла Воєводіна, дії "ВСМПО-Авісма" залежатимуть від умов тендеру. Нині в Україні в компанії є дочірнє підприємство - "ВСМПО титан України". Особливий інтерес для російського підприємства становить Запорізький титано-магнієвий комбінат, який займається виробництвом титанової губки (напівфабрикат для випуску кінцевої титанової продукції), і у звіті "ВСМПО-Авісма" названо головним конкурентом росіян.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів у липні вирішив передати акції холдингової компанії "Титан Україна" Фонду держмайна, щоб надалі продати 100% акцій "Сумихімпрому" і ДАК "Титан", а також 50% +1 акція "Кримського титану" (іншими володіє Ostchem Дмитра Фірташа), які входять до неї.

Що стосується ЗТМК, то щодо цього підприємства рішення було прийнято ще на початку року. На базі комбінату планують створити ТОВ, в якому частка держави становитиме 51%. Недержавні учасники ТОВ будуть визначені на конкурсній основі. Їх внесок до статутного капіталу товариства має бути тільки у грошовій формі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram