ГоловнаЕкономікаБізнес

Британка планує перетнути США на 109-річному Oldsmobile

Максимальна швидкість авто не перевищує 32 км на годину.

Британка планує перетнути США на 109-річному Oldsmobile
Фото: http://motor.ru

Мешканка Великобританії Джой Рейні планує навесні наступного року перетнути США на 109-річному Oldsmobile Curved Dash. Загальна довжина подорожі становитиме 4 тисячі 548 кілометрів. Подолати цю відстань британка збирається лише за місяць.

Про це Рейні повідомила на сайті, спеціально створеному для висвітлення поїздки.

Автомобіль, у якому Джой має намір здійснити мандрівку з Лос-Анджелеса в Дейтону-Біч, випущено 1904 року. Двигун машини розвиває потужність у сім кінських сил, а її максимальна швидкість не перевищує позначки 32 кілометри на годину.

Рейні збирається прибути у США 14 квітня 2013 року. Попередня дата закінчення марафону на Oldsmobile Curved Dash назначена на 15 травня того самого року. Задля підготовки до марафону Джой у своїй 109-річній машині візьме участь у листопадовому 100-кілометровому заїзді з Лондона в Брайтон.

Британка здійснить свою подорож у пам'ять про свого друга Тревора Халка, який помер 2010 року від раку. Також Джой планує зібрати завдяки своєму заїзду 31 тисячу доларів, які передасть організації Cancer Research UK для вивчення методів боротьби з раком.

Джой Рейні є давньою прихильницею автомобільного спорту. Вона неодноразово брала участь у різних змаганнях на батьківщині. Зокрема, Джой регулярно бере участь у ралі-рейдах на великі дистанції. При цьому Рейні потерпає від карликовості і є постійним членом британської автоспортивної асоціації для людей з обмеженими можливостями.

Американська компанія Oldsmobile випускала модель Curved Dash із 1901-го по 1907 рік. За різними даними, всього було виготовлено 19 тисяч таких машин. Вартість автомобіля на момент випуску становила 650 доларів.

Як повідомляли, Bentley 1929 року стала найдорожчим автомобілем на аукціоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram